S elementti sisasbanneri
Elektroniikan suojaus

”Etsimme asiakkaillemme aina sopivimmat ratkaisut.”

Elektroniikan suojaus

Mietimme tuotteen käyttöä loppuasiakkaan näkökulmasta

Teemme elektroniikan suojausta monella eri menetelmällä. Mahdollinen suojausmenetelmä valitaan aina tapauskohtaisesti sen mukaan, millainen tuote on kyseessä ja millaiselle suojaukselle sillä on loppukäytön kannalta erityinen tarve. Elektroniikkaa suojataan mm. kosteudelta, pölyltä, iskuilta, tärinältä, mekaanisilta rasituksilta sekä mahdolliselta sähkömagneettisilta häiriöiltä. Toisinaan suojauksen avulla tuotteelle voidaan hakea lisää jäykkyyttä ja tukevuutta. Suojaus auttaa myös sähköiseen eritykseen komponenttien välillä sekä pidentää tuotteen ikää estämällä korroosion ja hapettumisen.

Käyttämiämme suojausmenetelmiä ovat lakkaus (käsilakkaus ja konelakkaus), pottaus (täyttövalutekniikka) ja matalapainevalu.

Voimme tarjota elektroniikan suojaukseen useita eri vaihtoehtoja asiakkaan tarpeen mukaan. Lakkaamalla elektroniikalle saadaan suoja lähinnä kosteutta sekä pölyä vastaan. Käytössämme on piirilevyjen manuaalinen lakkaus sekä automaattinen pinnoituslinja.

Mikäli elektroniikka halutaan suojata kosteuden ja pölyn lisäksi myös kemikaaleilta tai mekaanisilta rasituksilta, kuten tärinältä ja iskuilta, voimme valaa elektroniikan koteloon pottaamalla tai koteloida muovivalulla.  Voit tutustua tarkemmin kotelointiin käyttämäämme muovin matalapainevaluun tästä.

Lakkaus

Lakkauksessa lakka tai pinnoite levitetään elektroniikkakomponenttien päälle niin, että siihen muodostuu suojaava kerros. Lakkausmateriaaleista yleisimmät ovat akryyli, silikoni ja polyuretaani.

Pottaus = kotelovalu

Pottaus tarkoittaa elektroniikan suojausta, jossa elektroniset komponentit sijoitetaan koteloon, ja kotelo täytetään suojausmateriaalilla.

Matalapainevalu

Matalapainevalussa piirilevy tai haluttu osa piirilevystä valetaan muoviin, joka suojaa elektroniikkaa mekaaniselta rasitukselta, pölyltä sekä kosteudelta.

Kysy lisää elektroniikan suojauksesta meiltä!

Petri Pekola
040 536 5639
petri.pekola(at)sirico.fi

Elektroniikan suojausmenetelmät

  • lakkaus
  • pottaus
  • matalapainevalu