S elementti sisasbanneri
Elektroniikan suojaus

”Vi hittar alltid den bästa lösningen för våra kunder.”

Elektronikskydd

Vi tar slutanvändarens perspektiv i beaktande

Vi erbjuder olika former av elektronikskydd. Vilken skyddsmetod som väljs beror på vilken typ av produkt det är fråga om och vilka specifika skyddsbehov som finns i slutanvändningen. Elektroniken skyddas mot fukt, damm, stötar, vibrationer, mekanisk belastning och eventuella elektromagnetiska störningar. Ibland kan skyddet också ge produkten mer stabilitet. Skyddet bidrar även till elektrisk isolation mellan komponenterna och förlänger produktens livslängd genom att förhindra korrosion och oxidation. 

De skyddsmetoder som vi använder inkluderar lackering (manuell och maskinell), potting (fyllningsteknik) och lågtrycksgjutning.

Vi kan erbjuda flera olika alternativ för att skydda elektroniken i enlighet med kundens behov. Genom lackering skyddas elektroniken främst mot fukt och damm. Vi använder både manuell lackering av kretskort samt en automatisk beläggningslinje.

Om elektroniken behöver skyddas inte bara mot fukt och damm utan också mot kemikalier eller mekanisk belastning som vibrationer och stötar, kan vi erbjuda potting eller plastgjutning. Du kan läsa mer om lågtrycksgjutning i plast för kapsling av elektronik här.

Lackering

Vid lackeringen breds lacket eller beläggningen ut ovanpå elektronikkomponenterna så att ett skyddande lager uppstår. De vanligaste lackeringsmaterialen är akryl, silikon och polyuretan.

Potting = formgjutning

Potting innebär att de elektroniska komponenterna läggs i en form, och formen i sin tur fylls med skyddsmaterial.

Lågtrycksgjutning

Kretskortet, eller utvald del av det, gjuts i plast som skyddar elektroniken från mekanisk belastning, damm och fukt.

Frågor om elektronikskydd? Kontakta oss!

Petri Pekola
040 536 5639
petri.pekola(at)sirico.fi

Metoder för elektronikskydd

  • lackering
  • potting
  • lågtrycksgjutning